Balcoo vant softwarepris i Asia

Balcoo vant softwarepris i Asia

Balcoo kundeapp vant NBQSA pris innen temaet bærekraft og miljøteknologi. Appen bidrar til energieffektivisering og økt bevissthet hos energikundene.

Balcoo kundeapp er en mobil applikasjon som blant annet fokuserer på å analysere avlesninger fra de nye automatiske målerne (AMS-målere) hos energikundene for å spare strøm og forutsi fremtidig bruk. For å utarbeide prognosene om fremtidig bruk benyttes avanserte Big Data analyser.

Les mer om de nye AMS-målerne her.

 

Balcoo kundeapp gir merverdi

Kundeappen gir merverdi til strømleverandøren fordi kommunikasjonen med energikunden blir forenklet og effektivisert. Bruk av appen gir økt kundeengasjement og -lojalitet og energikunden håndterer sitt kundeforhold i appen, noe som reduserer pågangen for kundeservice.

Vi er stolte og glade for at vi vant NBQSA prisen for vår software innen temaet bærekraft og miljøteknologi! Vårt team i Norge og på Sri-Lanka har gjort en fantastisk jobb og prisen er en bekreftelse på at vi holder et høyt nivå, sier styreleder Jan Helge Strømnes i Balcoo.

Godt samarbeid med Embla

Teamet til Balcoo på Sri Lanka er tilknyttet Embla Software Innovation hvor Stein Inge Haaland fra Stavanger er eier og styreleder. Embla fasiliterer Balcoos team gjennom ordningen Extended office.

Vi vil takke Stein Inge Haaland og Embla for et godt samarbeid som bidrar til at Balcoo blir mer konkurransedyktig, sier daglig leder Bjørn Grønning i Balcoo.

Balcoo er i god utvikling

I selskapet, som ble startet våren 2017, er det arbeidet intensivt med softwareutvikling og nettverksbygging. Gjennom aktivt markedsarbeid og gode strategiske valg – blant annet partnerskap med Smart Innovation Norway – har selskapet på kort tid opparbeidet seg en posisjon i bransjen.

I vårt første hele driftsår ligger vi an til å gå med overskudd og vi opplever stor interesse fra potensielle kunder. Vi har startet en prosess med internasjonalisering og gleder oss til å arbeide videre med selskapets utvikling, sier Grønning.

Les mer om partnerskapet med Smart Innovation Norway her.

Les også om hvordan Dalane Energi valgte Balcoo kundeapp her.

 

Balcoo har lansert nye innovative løsninger

I løpet av 2018 har Balcoo lansert flere nye softwareløsninger som gir merverdi til strømleverandør og energikunde. Eksempler på dette er Balcoo Segmentering, Balcoo Kommunikasjon og Balcoo GDPR Samtykke.

Balcoo har i løpet av kort tid utviklet et produktspekter som gjør det enklere for strømleverandørene å få nye kunder, mer lojale kunder og gjennom dette øke lønnsomheten i sin virksomhet, sier Grønning.

Møt oss på Markedskonferansen til Energi Norge fra 7-8 november!

 

Fakta om NBQSA

Forkortelsen står for National Best Quality ICT Awards og er organisert av BCS The Chartered Institute for IT på Sri-Lanka. Prisen deles ut årlig, og vinnerne får representere Sri Lanka i Asia-mesterskapet. Balcoo vant prisen innen Sustainability and Environmental Technology.

 

Fakta om Balcoo

Balcoo leverer software og rådgivning til energibransjen.

Balcoo er en langsiktig partner for energiselskaper som vil forbedre sin lønnsomhet og gi merverdi til sine kunder gjennom fokus på digitalisering, effektivisering og bærekraft.

Selskapets visjon er å bidra til en bærekraftig framtid for mennesker og miljø ved å tilføre verdier til energibruker, energiselskap og samfunn.

Selskapet er lokalisert i Innovasjonspark Stavanger, som er et internasjonalt senter for innovasjon, forskning og næringsutvikling med over 150 bedrifter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *