Smart innovation Norway

Balcoo er blitt partner hos

Smart Innovation Norway

Smart Innovation Norway AS i Halden spesialiserer seg på forskningsbasert næringsutvikling innenfor smart energi, smarte samfunn og ny teknologi. Siden 2009 har selskapet ledet næringsklyngen NCE Smart Energy Markets, og har deretter initiert eller deltatt i over 25 forsknings- og innovasjonsprosjekter. 9 av disse er EU-prosjekter, med et samlet budsjett på over 1,25 milliarder NOK.

 

I løpet av de siste årene har selskapet også utviklet seg til å bli en internasjonal aktør innen næringslivsrettet FoU/I, blant annet gjennom flere prestisjetunge Horizon 2020-prosjekter.

Gjennom å knytte oss til NCE Smart Energy Markets blir vi en del av Norges mest kompetente innovasjonsmiljø innen energi og digitalisering. Vi får tilgang til det siste nye innen energiforskning og mulighet til å samarbeid med de beste selskapene og skarpeste hodene. I dette ligger også at vi posisjonerer oss og forbereder Balcoo for internasjonalisering, sier styreleder Jan Helge Strømnes.

Smart inovation Norway er veldig fornøyd med å kunne ønske Balcoo velkommen som NCE Smart Energy Markets partner.

Balcoo utmerker seg i forhold til å kunne tilby fleksible og langsiktige løsninger gjennom deres kundeengasjement system for energibransjen. Kraftmarkedet er i voldsom endring og er drevet bl.a av større konkurranse, lavere priser og ikke minst av kundens ønske om å effektivisere og styre eget energibehov/forbruk. Balcoo har utviklet en kundeapp som gir merverdi til kraftleverandør men også til den enkelte kunde som selv kan ta større kontroll over eget forbruk. Balcoo sin løsning er fremtidsrettet og de vil være spennende å se hvordan de kan bidra med sin teknologi også inn mot våre internasjonale energiprosjekter i fremtiden, sier Jon-Vidar Knold, leder for NCE Smart Energy Markets og Smart Inkubator.

Balcoo leverer software og rådgivning til kraftbransjen. Selskapet leverer en innovativ kundeapp som strømleverandørene kan tilby til sine kunder og har solid kompetanse inne energi, miljø, bærekraft og digitalisering.

Balcoo er en langsiktig partner for virksomheter som vil forbedre sin lønnsomhet og gi merverdi til sine kunder gjennom fokus på digitalisering, effektivisering og bærekraft. Selskapet er lokalisert i Stavanger.

 

Fakta om Smart Innovation Norway:

  • Smart Innovation Norway spesialiserer seg på forskningsbasert næringsutvikling innenfor smart energi, smarte samfunn og ny teknologi
  • Selskapet består av fem forretningsområder: NCE Smart Energi Markets, Smart Inkubator, Design & Visualisering, Forskning & Innovasjon og Smarte byer & samfunn
  • Leder næringsklyngen NCE Smart Energy Markets, som består av en rekke IT-selskaper og akademiske miljøer og innehar Norges fremste ekspertise innen Big Data Analytics og digitale teknologier
  • Holder til på Remmen Kunnskapspark i Halden
  • Gikk fra ni til over 30 ansatte på bare to år, i perioden 2015-2017
  • Sitter på et av Norges mest spektakulære visualiseringssentre og har huset mange store eventer for både næringsliv, det offentlige og akademiske institutter